Топ 10+1 предимства на повдигната купа.

Повдигнати поставки за храна на куче

Ако си търсите подходяща/нова купа за своя домашен любимец, може би сте забелязали, че някои купи са повдигнати, върху специална поставка, а други са наравно със земята. Има много причини, поради които домашният любимец би предпочел повдигната купа. Възможно е дори ветеринарят да ви препоръча повдигната купа, ако най-добрият ви Приятел страда от някои заболявания. С тази статия ще се опитаме да дадем повече яснота дали да вземете повдигнати купи за вашия домашен любимец и кои са най-добрите такива. Това са най-точните Топ 10+1 предимства на повдигната купа!
Ще споделим също защо нашите поставки BUFFY са препоръчителни при някои здравословни състояния на вашето куче!

Но първо да определим какво точно представлява повдигнатата поставка за купи?

Изглежда точно така както звучи: поставка с купи, които се намират на разстояние от земята!

Когато хората си мислят за купи, те си представят две купи, намиращи се на земята. Някои кучета не биха имали нищо против, но има много причини поради които биха предпочели купата им да бъде малко по-високо. Ето защо:

Топ 10+1 предимства на повдигната купа

1. По-добра поза

Благодарение на повдигнатата поставка, вашето куче ще подобри стойката си. Когато те постоянно се навеждат, докато пият вода и се хранят от купите, намиращи се на земята, това предизвиква лоша поза/стойка и може да доведе до проблеми с гърба на вашето куче. Консумирането на храна от повдигнати кучешки купи натоварва по-малко шията, бедрата, раменете и ставите на кучето.

Повдигнати поставки за храна на куче

2. Комфорт по време на хранене

Когато купите на вашето куче са повдигнати, те се чувстват по-добре докато се хранят. Обикновено възрастните кучета страдат от артрит и болки в ставите, което допринася за голяма болка която изпитват, докато се хранят. Макар, че не го показват и това остава скрито за стопанина!

3. Някои здравословни състояния изискват повдигната купа

Някои здравословни състояния като мегаезофагус (състояние при нарушена перисталтика, при което храната не може нормално да премине през хранопровода) може да накарат кучето ви да се нуждае от повдигнати купи. Когато купата е повдигната, подпомага храната да преминава по-лесно през хранопровода.

4. Помага с преглъщането

Повдигнатите купи биха помогнали за по-лесното преглъщане. Когато на кучето ви се налага да се навежда, за да пие вода или за да се храни, всъщност на него му се налага да мести водата и храната в посока, противоположна на гравитацията, в посока хранопровода. Повдигнатите купи улесняват  преглъщането, тъй като това навеждане липсва напълно или е сведено до минимум.

Повдигнати поставки за храна на куче

5. Кара ги да се хранят по-бавно

Кучетата са известни с бързото хранене. Повдигнатите купи могат да забавят процеса на хранене защото трябва да се хранят повече в изправена позиция. Повдигнатите купи са подходящи и за кучета, хранещи се бързо.

6. Пречи на кучетата да лежат докато се хранят

Ако кучето ви лежи докато се храни, това обикновено е първият симптом че купите му са прекалено ниски. Храненето в легнало положение може да е причинител на много проблеми  свързани с храносмилането. Чрез повдигнатите купи ще предоставите по-комфортна позиция за хранене на вашето куче, което би предотвратило проблемите с храносмилането.

7. Улеснявате дори себе си

Когато купите са повдигнати, това ги прави също по-лесно достъпни за вас. Възрастните хора биха се затруднили с навеждането. Повдигнатите купи ви улесняват да им слагате храна и вода.

8. По-чисто е

Когато купите са повдигнати, чистенето около тях е в пъти по-лесно. Дори кучетата не биха правили бели, когато купите са по-близо до устата им. Някои породи големи кучета изхвърлят много вода докато пият. Повдигнатите купи определено предотвратяват това.

9. Без повече игра с купите

Много кучета обичат да си играят с купите, без значение дали има съдържание в тях. Дори обичат да ги разнасят из къщата. Повдигнатите купи правят това невъзможно. Благодарение на повдигнатите купи, ще прекарвате доста по-малко време подсушавайки пода.

10. Купата седи на едно единствено място

Повдигнатите купи са в комплект с поставка (стойка), която не се събаря толкова лесно. Някои кучета са способни да бутнат купата си дори в другия край на стаята и дори да хукнат по нея. Нашите повдигнати поставки BUFFY стабилизират купите и размятането им из жилището е практически невъзможно. Освен това, силиконовите крачета възпрепятстват пързалянето на поставката по време на хранене, което също допринася за по-малко следи от храна и вода извън купите.

Повдигнати поставки за храна на куче

11. Преобразяват дома!

Всички повдигнати поставки BUFFY изработваме само от естествени материали. Визията им не е натрапчива, по-скоро семпла, но същевременно привличаща погледа! Страхотен аксесоар, който ще стане неразделна част от обзавеждането на Вашето жилище. Дори ще се превърне в абсолютен акцент във Вашия дом!

Как да изберем най-подходящата купа?

Има много различни повдигнати купи, които са с различни размери. Не всички от тях биха изпълнили нуждите на кучето и неговият собственик. Когато разглеждате размерите на купите, има начини за да изберете най-подходящия размер за вашето куче. Най-добрият начин за определяне е да премерите разстоянието от раменете до земята на вашето куче. След това от измерената височина извадете от 7 до 12 см., в зависимост от породата на вашето куче. Ние сме се постарали да опишем максимално добре размерите на купите и поставките, които ще откриете в нашия магазин, както и породите кучета, за които са най-подходящи, според техния размер. Разбира се, крайната преценка оставяме на вас.

Правилният избор на вместимост на купите зависи също от морфологията на кучето, хранителните навици, вида и качеството на храната, броят пъти хранене на ден, както и ежедневната му активност.

Повдигнати поставки за храна на куче

Резонните въпроси:

Най-вероятно, някои от вас ще ни попитат: “В природата кучетата, вълците, чакалите и лисиците да не би да имат такива поставки…, че да ми се налага да купувам такава и за моето куче?” Отговорът е повече от ясен! Нямат. Но нали затова сме ние, човеците – да помагаме на нашите най-добри Приятели – да ги къпем, да ги ваксинираме, да ги храним с добра храна, да ги отглеждаме у дома, на топло, да им купуваме играчки, лакомства, да им правим прически… все неща, които при вълците, чакалите и лисиците липсват… Е, тогава и повдигнатата поставка за храна се вписва идеално в този списък, подобряващ живота на кучето! Защото, всъщност и ние можем да се храним от паница  на земята, но някак от масата ни е по-удобно. 😎

Всички наши ръчно изработени от дърво повдигнати поставки BUFFY се предлагат в комплект с 2 бр. купи подарък. Предлагаме ви да се запознаете с моделите, които предлагаме точно тук: https://www.colorbox.bg/product-category/pets/feeders/

А ако все пак се колебаете за качеството на изработка, може да прочетете коментарите на част от нашите потребители, закупили от тях и хранещи с удоволствие своите домашни любимци във Фейсбук страницата ни тук: https://www.facebook.com/BuffyPets/reviews

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Нашият сайт използва бисквитки. Ако продължите да го ползвате, ще приемем че давате своето съгласието за това! Повече информация за бисквитките ТУК . Запознайте се и с нашата Политика за поверителност на личните данни.